Helyi közélet

2024.04.24. 19:00

Zöldítettek az apróságok

Szabó Imre

Szorgos munka az óvoda kertjében. Fotó: Drimba Tibor

A maroslelei Zengő Óvoda és Minibölcsőde apróságai szerdán délelőtt négy facsemetét ültettek el az udvaron. A munkában segítségükre volt Sipos gazda, azaz Sipos József növényorvos és agrármérnök, aki már visszatérő vendég a faluban.

Az Örökös Zöld Óvoda címmel kitüntetett intézmény vezetőjétől, Bozsóné Barta Ágnestől megtudtuk, a csemeték elültetése egy 10 napos, újrahasznosítást ösztönző játékos akció tetőpontja volt. 

 Az átriumban, ahol az óvoda zöld kuckója is található, mindegyik csoport kapott egy tárolódobozt. A szülők és a gyerekek ezekbe gyűjthették a feleslegessé vált, de újrahasznosítható holmikat

 – mondta.

Így például lehetett hozni használt elemet, tiszta, de lyukas zoknit, leszűrt használt étolajat üvegben, illetve bármilyen műanyag kupakot. A legeredményesebb csapatok pedig szerdán egy-egy növényt ültethettek el az adományozó Csordás Csaba képviselő jóvoltából.

A verseny első helyezettje, a Katica csoport egy szomorú barkafűzfát, a második Maci csoport egy tuját, a harmadik Pillangó csoport hortenziabokrot ültethetett el, a Napocska nevű bölcsődés csoport pedig, mint negyedik helyezett, egy virágot, varjúhájat. A munkában egy másik képviselő, Kurusa Tibor is segédkezett Sipos gazdával együtt. A gyerekek mindegyike emléklapot és csokit is kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában